Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan införskaffa Stevia sötmedel på denna länk.

acesulfam

Stevia sötmedel är toppen för alla målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett idealisk val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som socker för med sig. Att vilja hålla sig ifrån socker är vanligt samt kommer ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en sjukdom som egentligen består av flera olika varianter, men främst av två annorlunda typer som lätt nog heter art 1 samt art 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig handlingskraft med god fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man går också kvickt dra ner i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

sötningsmedel

Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder såklart inte att man vill sluta inta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara mycket lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ned i vikt, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken dålig effekt strösocker har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett och protein för att orka med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ned i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel äta ledigt av proteiner och fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde samt griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till frukost när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.